Nybörjarstart

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nybörjarintag

Under hela september kommer vi att ta emot nybörjare. Den som är intresserad behöver bara dyka upp, ingen föranmälan krävs. Till en början kan du använda vanliga träningskläder förutom skor, vi tränar barfota.

Åldersgrupper: Barn 8 – 14 år samt vuxna från 15 år. Grupperna tränar samtidigt, men delas upp vid behov (Visst är det bra med en stor lokal?).

Tiden: Söndagar kl 17:15

Plats: I vår lokal i källarplanet i Timrå sporthall.

Entrén till sporthallen hittar du på sporthallens kortsida närmast Sörbergeskolan:

Googlemaps – Streetview

Entrén till sporthallen kan ibland vara låst. Om så är fallet kommer vi att ”skylta” till den sidodörr där våra kort fungerar.

Googlemaps – Streetview

Att träna karate

Karate ger en allsidig träning som passar fler än man tror. Bland föreningens tränande finns allt från lågstadieelever till lärare, taxi chaufförer och hornister, kvinnor och män från 8 år till över 50år – alla med sin egen dragning till karaten.

Den stil inom karate som vi utöver heter Kyokushinkai och är en relativt ung stil men med rötterna i de äldre stilarna Shotokan och Goju ryu. Kyokushin är känt för sin hårda fighting och krävande träning för de högra graderna, men träningen är individuell och var och en får utvecklas i sin takt och med sina egna mål i sikte!

Kyokushin Karate är också känt för sin härliga stämning och familjära känsla vilket vi i föreningen vill upprätthålla med olika evenemang som till exempel vårt årliga bad i Timrå Badhus och sommarläger i Åvike. Våra bugningar och andra etikett regler, som kan kännas ovana för oss i svenskar, hjälper till att bygga upp en ömsesidig respekt och ödmjukhet.

Nu har du chansen att komma och upptäcka karaten!