Avspark HT2015

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

När jag kom till dojon var Carina redan där och hade börjat med att göra i ordning smörgåsar och dryck. Själv byte jag om till gi (vår träningsdräkt) och gjorde där efter i ordning några lappar att sätta på de två dörrar som leder in i byggnaden. ”Vänta här så kommer vi och öppnar!” löd texten. Där efter spenderades 15-20 min med att springa mellan dessa dörrar, för nog kom det folk alltid.

Med över 40 deltagare får vi väl kalla vår avspark för en succé! Bland deltagarna fanns befintliga medlemmar men även en hel del nya ansikten som var sugna att få prova på karate. Vi började med information från styrelsen där vi fick veta vem som gör vad (Niklas Öhrberg – ordförande, Ulrika Schenell – kassör, Maria Granberg – sekreterare, Peter Antonsson och Helena Christensen – ledamöter) samt en del om vad som händer under hösten. Maria Granberg berättade även om vår drogpolicy.

Efter informationen tog shihan Håkan Nygren över och instruerade deltagarna i grundteknik (kihon) samt enklare applikationer på dessa. Det hela avslutades med där sparkar och slag användes med full kraft mot mitsar.

Fika är vi bra på i vår klubb. Vi fikar ofta tillsammans i samband med våra aktiviteter just för att få en chans att umgås och vara sociala tillsammans. De nyfikna besökarna fick chansen att prata med shihan och övriga medlemmar och fråga om hur det är att träna, vilka tider som gäller och allt annat de undrade över.

Tack alla som deltog, jag hoppas vi ses på träningen!

Niklas Öhrberg
Ordförande, IF Söråkers Kyokushin Karate