Nya grader i Svensk kyokushin karate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

I samband med VM som varit så har det hållits graderingar för högre dan-grader och Sverige har nu ett gäng nya grader där shihan Howard Collins och shihan Brian Fitkin toppar ligan med fantastiska 8:e dan! Vi har även två nya shihans i Sverige – shihan George Minos 5 Dan och shihan Virpi Alajarvs 5 Dan.

Ni som träffat sensei Mikael Näktergal från Härnösand, ge honom ett stort grattis när ni träffar honom nästa gång då han nu mer har graden 4:e dan!

Upp till och med 5:e dan krävs att du genomför graderingar där kata, kihon och kumite visas upp för en panel med examinatörer. Grader upp till 1:a kyu (brunt med ett streck) kan genomföras hos vilken förenings som helst (med en godkänd graderingsförättare som utför graderingen) medan dangraderingar endast genomföres vid större läger och de riktigt högra graderna, endast vid större internationella evenemang så som ovan nämda VM.