Terminsavslutning och gradering

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Då var det snart slut på denna termin och vi får vila oss i några veckor innan vi kör på igen. Som vanligt har vi bokat Timrå Simhall för avslutningen och vi träffas där strax innan kl 15:00, lördagen den 17:e december. Klubben står såklart för kostnaderna och ni medlemmar står för allt lek, plask och annat. Givetvis får syskon, föräldrar m.fl. följa med!

Graderingen är den torsdagen den 15:e och ni som ska prova för nästa grad bör vara på plats 18:15. Barnen graderar först och där efter vuxna. Priset har blivit lite högre än tidigare (höjning från förbundet) och det kostar 150kr för vuxna och 100kr för barn. Som vanligt gäller att ni har ett godkännande från er instruktör för att få gradera. Det har varit mycket funderingar kring detta med 30 träningspass för att få gradera. Detta är inget som är super spikat, skiljer det något pass hit eller dit så kan man ändå få prova. Detta bestämmer ni tillsammans med er instruktör. Ni barn som är osäkra om ni får gradera eller inte, se till att kom på tisdagspasset den 13/12 och prata med shihan.

30 träningspass brukar vara en bra riktlinje för när man nått de kunskaper som behövs för att klara sin gradering (gäller de första graderna) men ibland går det fortare och ibland långsammare. Dock kvarstår kravet att man ska kunna de tekniker, kata och annat som krävs för graden, vi ger inte bort grader för att vara snäll utan vi vill hålla en bra kvalité! Klarar ni graderingen så har ni uppfyllt kraven och är väl värda ert nya bälte. Ibland misslyckas man på sin gradering och det kan förstås kännas tråkigt, men det är sådant som händer och den som håller graderingen brukar ge bra återkoppling om vad man behöver träna på och sedan är det bara att träna vidare och ta graden vid nästa försök.

Lycka till ni som ska prova för nästa grad, sedan ses vi alla i “badhuset”!