Covid-19, gradering m.m.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Covid-19

Angående Covid-19 så följer vi noggrant utvecklingen och ser att många län har infört lokala restriktioner som påverkar idrottsverksamhet. Just nu finns ingen sådan för vårt län men det kan komma och i så fall måste vi såklart anpassa oss efter dessa.

Vi vill dock uppmana alla att följa de rekommendationer som fortfarande gäller. Håll avstånd (inte så lätt för barnen men vi vuxna utövare, föräldrar m.fl. kan), stanna hemma om ni har symptom och tvätta händerna (vi håller såklart alltid god hygien då vi normalt tränar med mycket kroppskontakt!).

För att minska mängden folk i lokalen vill vi att föräldrar m.fl. inte stannar i dojon under passen. Kanske passa på att promenera ett varv i elljusspåret eller varför inte ordna veckans handling under tiden? Givetvis vill vi att ni följer ert barn ner till dojon innan passet och kollar så att det är öppet m.m.

För vuxengruppen funderar (ej 100% spikat) vi på att hålla ner antalet tränade till bara de som ska gradera (+ Maria 😉 ). Nu har vi ganska gott om plats på de passen så om någon enstaka till dyker upp så går det så klart bra men om det är något större gäng besökare från andra föreningar som vill komma på shihans pass så får ni gärna förvarna så vi vet.

Håll gärna koll här: www.folkhalsomyndigheten.se

Övrigt

Vi är inne på andra hälften av terminen och det är kul att se så många hålla igång i dojon.Med tanke på corona-läget så kan det bli att avslutningen och ev. också kagamibiraki ställs in.

När det gäller graderingar så kommer några av våra vuxna och undommar att gradera den 12 dec tillsammans med Sundsvalls budoklubb karatesektion, i deras lokaler. För våra barn så siktar vi på gradering för de vitbälten som började under redan under vårterminen. Eventuellt kan även någon av de som graderat tidigare vara aktuell men vi vill kolla mer innan vi meddelar något. I övriga fall siktar vi på en gradering under nästa termin.

Vi vill att man ska få känna sig ordentligt förberedd innan man går upp för nästa grad/bälte och när vi ser att det är ett gäng som kan vara aktuella så sätter vi ett datum då.