Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

En summering av terminen ”so far”

Årsmötet fortlöpte relativt smidigt och efter några justeringar och kompletteringar är handlingarna godkända och vi kan köra på ett år till. För er som är intresserade av att se mötesprotokollet m.m. så finns detta under Media här på hemsidan. Som vanligt valdes en styrelse. Ordföranderollen samt positionen som sekreterare valdes förra året och har därför ett år kvar, men övriga tre ledamötespositioner gick för val. Dock blev där inga förändringar utan samtliga tidigare ledamöter valdes på nytt. Styrelsens suppleanter fick ett nytillskott i form av Manuel Rodriguez, medan Hannes Christensson blev omvald och sitter kvar på sin plats. Årsmötet efterlyste också en ”fika trupp” och med tanke på hur det såg ut på barnens tävlingsträning veckan efter så tycks detta ha löst sig mycket bra. Förövrigt önskar styrelsen komma i kontakt med sponsorer och ber er medlemmar om hjälp med detta. Det kan räcka med att från fråga på jobbet (reklamprylar fungerar bra som priser vid tävlingar m.m.) medan ni som känner att ni vill vara mer aktiva givetvis får vara det! Styrelsen efterlyser också lämpliga arbeten (vårstädning av områden, inventering m.m.) där klubben kan tjäna pengar.

Under årsmötet så beslutades om höjda träningsavgifter som kommer att gälla från och med nästa termin. Dessa ser ut enligt följande:

  • Barn nybörjare: 400 kronor per termin (oförändrad avgift)
  • Barn avancerade: 500 kronor per termin
  • Vuxna nybörjare (inklusive studenter och arbetslösa): 700 kronor per termin
  • Vuxna avancerade: 900 kronor per termin

Medlemsavgifter på 150kr/år förblir oförändrad.

Tävlingsträning

Under lördagen den 25 mars höll shihan Håkan Nygren (med assistans från sempai Niklas Öhrberg) två extra pass för vår avancerade barngrupp där de fick lära sig hur det går till att tävla i kyokushin karate. Under första delen gick shihan igenom tävlingsreglerna, vilka skydd som behövs och hur man uppför sig i samband med tävlingar. Därefter fick barnen träna kombinationer, både attack och försvar, med varandra och sedan genomfördes ett antal träningsmatcher för att ”få alla pusselbitar på plats”. Barnen fick genomföra matcher i både kumite och kata. Som nämnts ovan så hade fikagänget ordnat med en massa gott så barnen kunde fylla på energi halvvägs genom de ca tre timmar som extraträningarna pågick. Barnen jobbade på bra och tyckts uppskatta det hela och det finns nu funderingar på att genomföra ett klubbmästerskap någon gång under våren. Ni som har bilder och video får gärna dela med er av dessa i vår Facebookgrupp eller på Instagram (taga med #sorakerkarate).

Resten av terminen

Nu går vi med full fart in i andra hälften av vårterminen 2017 med allt vad det innebär. Sempai Tina Fjärem har efterlyst folk till en uppvisning under Skönsbergsdagen den 19 maj och ni som är intresserade av att vara med (uppvisningar är kul!), kontakta er instruktör. Detta gäller både barn och vuxna. I övrigt rullar träningen på som vanligt och graderingstillfälle samt terminsavslutning blir troligtvis under första hälften av juni. Vi

Övrigt

Det finns listor i dojon där ni kan beställa Gi (karatedräkt) och/eller vanliga träningskläder, t-shirt, väskor m.m. Listorna ligger kvar t.o.m. tis 12 april.

Anmäl till klubbens nya e-postlista för att få våra utskick (har du fått denna text som e-post så är du redan med): IF Söråkers kyokushin karate epostlista.

Var gärna med i vår Facebookgrupp och dela bilder m.m. Styrelsen och instruktörerna lägger ofta ut små blänkare om saker och ting, bl.a. träningar som ställts in med kort varsel.

Stöd förening genom att använda sponsorhuset! http://www.sponsorhuset.se/skk/rabattkoder/

Med vänlig hälsning
Styrelsen

Niklas Öhrberg, ordförande
Ulrika Schenell, kassör
Peter Antonsson, sekreterare
Helena Christensson, ledamot
Björn Nilsson, ledamot
Hannes Christensson, suppleant
Manuel Rodriguez, suppleant