Uppvisning på Familjedag i Skönsberg, gradering, KM och avslutning

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Som vanligt i slutet av terminen så är det mycket på gång. Terminen som gått har rullat på rätt bra med tanke på att vi haft lite tunt med ”bemanningen” på tränar fronten. Nu får vi hoppas att tränarna hinner bli friska och ladda om inför hösten. Ni som känner att ni skulle vilja prova instruera alt prova på som hjälpinstruktör vid sidan om en erfaren instruktör, hör av er till styrelsen eller er instruktör. Det enda kravet som hjälpinstruktör är att ni är kyu-graderad (alt ”nära kyu”, +14 år och med lite högre mon grad), resten får ni lära er. Klubben ser också till att den som instruerar får instruktörsutbildning via Budo- och kampsportsförbundet (som givetvis ligger under Riksidrottsförbundet). Men först och främst ska vi avsluta denna terminen!

Uppvisning på Familjedag i Skönsberg

http://www.ungisundsvall.se/evenemangskalender/familjedag-i-skonsberg/

Vi har fått möjligheten att köra några uppvisningar under Familjedagen (Skönsbergsdagen) i Skönsberg den 19:e maj. Vi har möjlighet att styra lite själv ang tider m.m. men föreslaget är kl 17:30, kl 18:30 och ev. kl 19:15 (på scen). Målet är att köra ca 10 min per gång men det beror så klart mycket på vad vi känner för att visa upp. Detta kommer vi att planera och träna in under dessa dagar och tider: söndag 14 maj kl 15:30 – ca 17:00 och torsdag 18 maj kl 20:00 – ”vi är klara”. Uppvisningen kommer troligen att bestå i kihon, kata, kumite, ev koreograferade ippon/sanbon kumite och 19:15 på scenen så kör vi tamashiwara (krossningstekniker på plankor m.m.). Alla kan vara med på kihon (grundteknik) oavsett om man missat sön och tors träningarna. Kata tränar vi in i grupper om 1-3 pers då vi ej vet hur stort område vi har till förfogande. Kumite (fighting) kan alla som tränat fighting vara med på oavsett om man missat sön och tors träningarna medan ippon/sanbon kumite kräver att man tränat innan! Tamashiwara kräver inte heller någon extra träning men du ska ha gjort det några gånger innan så du vet vad det handlar om! För att få vara med ska du ha graderat minst en gång och den som inte vill vara med får så klart gärna komma och kolla.

Gradering

Graderingen är satt till den 30:e maj, preliminär starttid för barn 18:30, vuxna ca 19:15. Som vanligt gäller att du ska ha ett godkännande från din instruktör och ett av grundkraven är att du ska ha tränat minst 30 träningspass. Ni barn som började denna termin har tyvärr bara haft möjlighet att träna ett pass i veckan och ni kommer därför att få gradera någon gång under nästa termin istället så ni verkligen hinner träna in det som ni ska kunna, som instruktör känns det mer rättvist mot er då man ju vill känna sig säker på tekniker och ev kata m.m. innan en gradering. (Vi återkommer om priset då sempai är glömsk och inte kommer ihåg vad det höjdes till nu senast).

Klubbmästerskap och avslutning

Lördagen den 3:e juni (Pingstafton) kör vi vårens avslutning och i samband med den tänker vi även hålla ett klubbmästerskap. Klubbmästerskapet är en uppföljning på den extra tävlingsträningen barngruppen fick en lördag för ett tag sedan. Det handlar mycket om att ni ska få prova på att tävla på ”hemma plan”. Tävlingen är öppen för både vuxna och barn och är endast för föreningens medlemmar. Kl 14-16 beräknas KM hålla på och efter detta beger vi oss utom hus mot deltat och där umgås vi och grillar och mår gott tillsammans. Klubben tar med dryck, senap, ketchup, grillkol och div annat, ni tar själva med det ni vill äta.